Als 8 - jarige geraakte ik volledig gepassioneerd door drummen en sloot me aan bij de muziekschool om lessen te volgen.

We waren ook lid van een Brassband en via die weg konden we een drumstel huren. Ik was en ben hier nog steeds heel dankbaar voor.

Een nieuwe wereld ging open en ik leefde me volledig uit met drummen op alle mogelijke slaginstrumenten.

Ik was een heel energetisch, beweeglijk en verstrooid kind, snel afgeleid en weinig geaard. Ik was altijd maar bezig om te zorgen voor mijn omgeving en mijn aura schoot alle richtingen uit, observerend en voelend naar wat de ander nodig had.

Drummen bracht me telkens weer terug bij mezelf, verhoogde mijn focus en concentratie, zorgde ervoor dat mijn 2 hersenhelften samenwerkten en hielp me om alle energie, die vaak niet de mijne was, op een gezonde manier los te laten. (ook al had ik daar als 8 - jarige totaal geen idee van- ik speelde gewoon en had enorm veel fun! :-)

Rond mijn 18de nam mijn leven een onvoorziene en totaal onverwachte wending. Noodgedwongen liet ik alles wat ik kende achter en ging op zoek naar mijn eigen ritme, mijn eigen heartbeat, mijn eigen energie, kortom, naar mijn eigen ZIJN.

Het drummen an sich verloor ik heel wat jaren uit het oog tot ik tijdens een wandeling gefascineerd geraakte door het roffelen van een specht op een boom.

Het riep, zo'n 40 jaar later, herinneringen op die ik niet meteen kon plaatsen, het maakte iets los in mij wat al jaren niet meer stroomde.

Ik schreef me in voor een opleiding tot soundhealer (klanktherapeut) en mocht daar ook kennismaken met de hartslag van moeder aarde op de buffalodrum.

Opnieuw kreeg ik het gevoel van stromende energie en een passie die stilaan weer aangewakkerd werd.

Eind december 2022 voltooide ik mijn opleiding tot soundhealer en in januari 2023 startte ik als zelfstandige in bijberoep met soundhealing en holistische coaching. Tussen de sessies door werd ik steeds meer aangetrokken tot het spelen op de buffalodrum en de framedrum (handdrum).

Mijn lichaam en ziel herinneren zich de ritmes en het plezier van 40 jaar geleden en ik voel opnieuw de weldaad die drummen teweeg brengt.

"Toevallig" kwam er een een seminarie rond drumtherapie op mijn pad en ik volgde de daaraan gekoppelde cursus/ workshop. Ik blijf me hierin op regelmatige basis bijscholen.

 De combinatie van drum en ritmes, holistische coaching en soundhealing met 25 jaar ervaring in het onderwijs en de hulpverlening (zie onder) zorgt voor een unieke en op maat afgestemde werkwijze waar zowel jongeren als volwassenen baat bij hebben.

Op vandaag pas ik drumtherapie toe als leerlingbegeleidster bij jonge vluchtelingen en in mijn eigen praktijk.

Dit maakt voor mij de cirkel rond en geeft me een gevoel van thuiskomen.

Ervaringen:

Leerkracht

Fundraiser MS-Liga

Opvoedster jongeren met emotionele - en gedragsmoeilijkheden

Vrijwilligerscoach Forensisch team CAW

Hulpverlener CAW

Trajectbegeleider gedetineerden CAW

Leerlingbegeleidster OKAN middenschool Genk

Opleidingen:

Onderwijzeres 

Sociaal Bemiddelaar in Organisaties - KULeuven/UCLL

LSCI

Kinder - en jongerencoach - Het Vrolijke Stekje

Intuïtief Coach - Coach Clinic Ekeren

Soundhealer - https://soundhealingbelgium.webs.com/home - https://harmonicsounds.com/

Awaken your rhythm - Christine Stevens

Konnakol: Language of rhythm 

Drum Circle Facilitation Training - UpBeat Drum Circles - Christine Stevens